Taigalyhdyn liekki on kuin taikaa –  se luo elävän tulen tunnelman kotiisi, ravintolaan, juhlatilaan tai minne tahansa, turvallisesti ja lähes hajuttomasti.

Taigalyhdyn elävä tuli luodaan puhtaalla kasviöljyllä ja sitä käytetään aivan kuten perinteistä kynttilää. Öljylyhdyn liekki ei savuta tai nokea ja sen voi sytyttää ja sammuttaa yhä uudelleen. Kuulostaa lähes taian omaiselta, eikö?

Taigalyhdyn tarina

Suurin osa Taigalyhdyistä valmistetaan ja kaikki lyhdyt kasataan ja pakataan pienen perheyhtiön voimin Pohjois-Suomessa, Kempeleessä. Idea siitä, miten tällaiset öljylyhdyt saataisiin vähittäiskauppaan lähti jo 1990-luvulla Olostunturilta. Lopulta, Taigalyhty syntyi vihdoin vuonna 2007 kotimaisen suunnittelun ja kehitystyön tuloksena vähittäiskauppaan sopivaksi Taigalyhdyksi. Nykypäivänä mallistossa on jo useita erilaisia lyhtyjä ja laseja, joita voi yhdistää haluamallaan tavalla. 

Taitavien puuseppien ja ahkerien kesätyöntekijöiden avulla olemme onnistuneet luomaan laadukkaan ja monipuolisen kokonaisuuden, joka on kasvanut vuosi vuodelta. Suomalaisen Työn Liitto onkin myöntänyt meille myös suomalaisen Avainlippu-tunnuksen. 

Taigalyhty on ollut suosittu etenkin julkisissa tiloissa, sen ainutlaatuisen turvallisuuden ja helppouden ansiosta. Nykyään Taigalyhty kasvattaa myös suosiotaan yksityisasiakkaiden parissa, onhan se erittäin turvallinen ja siisti tapa nauttia elävästä tulesta! Tiedämme, että herkästi nokeen ja savuun reagoivat eivät voi polttaa tavallista kynttilää tai tuikkua kotonaan, mutta puhtaan palamisen johdosta on heidän mahdollista polttaa Taigalyhtyä.

Mineraalituikku juhlakattaus

Miten Taigalyhty toimii? 

Taigalyhdyssä palava elävä tuli luodaan puhtaalla kasviöljyllä, jonka ansiosta liekki ei savuta tai nokea ja on hajuton. Tyhjentynyt säiliö vain vaihdetaan uuteen ja näin lyhty sekä ympäristö pysyvät siistinä. Ei siis enää steariinia pilaamassa pöytiä tai pöytäliinoja tai valumassa pitkin tuikkukippoja!

Taigalyhtyyn on saatavana lukuisia erivärisiä turvasuojia ja useita erilaisia laseja. Lukuisilla erilaisilla yhdistelmillä on helppo piristää esimerkiksi juhlakattauksen ilmettä vain hetkessä. 

Taigalyhdyn turvallisuus 

Ei huolta jos kissa kaataa tulen hännällään, sillä Taigalyhty on suunniteltu sammumaan kaatuessaan! Jos lyhty nimittäin sattuu kaatumaan, se sammuu välittömästi. Öljysäiliön päällä oleva turvasuoja sammuttaa liekin eikä palovaaraa näin pääse syntymään. Taigalyhty onkin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) suosittelema tuote.  SPEK on tutustunut Taiga-lyhdyn paloturvallisuuteen liittyviin ominaisuuksiin ja puoltaa tällaisten paloturvallisten lyhtyjen käyttöä. Lisää voit lukea virallisesta suosituksesta täältä

 Eikö olisikin mukavaa nauttia elävän tulen tunnelmasta ilman stressiä kodin rauhassa, hääjuhlissa, ravintolassa tai muussa tapahtumassa?  Normaalit kynttilät, lyhdyt ja tuikut ovat eläviä tulia, joten niiden polttaminen vaatii valppautta ja jatkuvaa silmällä pitoa. Tavalliset kynttilät aiheuttavat myös valitettavan paljon tuhoja. Esimerkiksi Ifin vahinkotilastojen mukaan yhden viime vuoden suurimmista tulipaloista aiheutti nimenomaan elävä tuli,  jossa asuinrakennus tuhoutui pahasti. 

Mikä siis todella erottaa Taigalyhdyn perinteisistä kynttilöistä ja tuikuista, on sen turvallisuus ja siisteys. Palovaaraa ei pääse syntymään vaikka lyhty kaatuisi, mikä tekee Taigalyhdystä lähes taianomaisen tunnelmanluojan. 

Tämä oli Taigalyhdyn tarina –  aina Olostunturilta Kempeleelle ja suomalaisten koteihin ja juhliin. 

Mikäli kiinnostus Taigalyhtyyn heräsi, kurkkaa putiikkimme ja ota ihmeessä yhteyttä, mikäli jotain jäi vielä mielenpäälle!